Købsguide

Velkommen til vores købsguide. Her guider vi dig gennem valget af komfur (range cooker) og forklarer, hvad det kan være smart at tænke på, inden du bestemmer dig for, hvilken type af komfur som passer bedst til dig. Her finder du f.eks. informationer om de forskellige stile, størrelser og kogeplader, der findes at vælge blandt.

Vores erfarne kundeservice hjælper dig gerne med at finde et komfur, som passer til netop dine behov og dit budget. Du er velkommen til at kontakte os på 89 88 29 04 eller på info@myrangecooker.dk - vi hjælper dig gerne!

Hvad er en range cooker?

Med en range cooker menes ofte et eksklusivt, bredere komfur med to eller flere ovne. En range cooker i dit køkken har mange praktiske fordele og er et udmærket valg, hvis du – nøjagtigt som os – elsker at bruge tid i køkkenet og lave mad i alle dets former. Foruden et flot og stilrent design tilbydes også større fleksibilitet og tilberedningskapacitet, tilpasset udelukkende for at tilbyde dig en alsidig madlavning, desuden er der flere funktioner at vælge blandt end på f.eks. et almindeligt komfur. Vi hos MyRangeCooker.se tilbyder range cookers i alle dets forskellige varianter, størrelser og farver. Hos os kan du vælge komfurer med gaskogeplader, glaskeramikplader eller induktionsplader.

Leder du efter noget, som vi ikke har på vores hjemmeside? Kontakt gerne vores kundeservice så vil vi forsøge at hjælpe med at finde det, du søger!
Hvad er en range cooker?
Valg af detaljer
En klassisk range cooker kendetegnes af gedigen kvalitet og detaljer af solidt metal. I dag tilbyder næsten alle varemærker, som har range cookers, valg af forskellige detaljer samt farvevalg på komfuret. Husk på, at der er stor forskel på håndtag og greb af solidt metal sammenlignet med greb og håndtag af metalbeklædt bakelitplast.

Hvilke størrelser findes der?

Vi har komfurer med bredder på 60 cm, 70 cm, 90 cm, 100 cm, 110 cm, 120 cm og 150 cm at vælge blandt. Antallet af ovne og madlavningszoner kan variere mellem vores komfurmodeller og varemærker. Der findes mange forskellige valgmuligheder. Det afhænger af, hvad du ønsker i netop dit køkken. Vælg et komfur efter dine madlavningsvaner!

Hvilken kogeplade skal jeg vælge?

Induktionsplade

Den største fordel ved en induktionsplade er den korte tilberedningstid og det mindskede energiforbrug. Energieffektiviteten maksimeres, fordi induktion kun opvarmer kogegrejets bund og ikke spilder varme på områder, hvor du ikke placerer dit kogegrej. Tilberedningseffektiviteten er derfor hele 90 %. En induktionsplade minder meget om en gaskogeplade med direkte varme, som giver direkte respons ved øgning eller sænkning af varmen. Induktion varmer vha. magnetisme, og derfor kræves kogegrej, som er fremstillet med et vist indhold af metal, som f.eks. støbejern, titan eller stål.

Glaskeramikplader

En glaskeramikplade fungerer vha. et varmeelement under glasoverfladen, der opvarmes og overfører varmen til den valgte kogezone. Glaskeramiske kogeplader bliver altså varme på selve pladen, noget som induktionsplader ikke bliver på samme måde. Og på en glaskeramikplade – til forskel fra induktionspladen – fungerer alle typer af kogegrej. En stor fordel er, at både induktions- og glaskeramiske kogeplader er meget nemme at rengøre.

Gaskogeplader

Personer, der har besluttet sig for at lave mad på en gaskogeplade, ved, at præcisionen ved temperatur og muligheden for hurtigt og trinløst at indstille temperaturen er unik for et gasblus. Det er ikke muligt at opnå en sådan præcision på nogen anden type af kogeplade. Gaskogepladen “fanger” madlavningens gedigne håndværk og er alle kokkes uforbeholdne valg. Du skal ikke tænke på at købe særlige gryder og kasseroller – på en gaskogeplade passer alt! En gaskogeplade kombineres ofte med en elektrisk ovn, et såkaldt “dual fuel” komfur. Men vi tilbyder også komfurer med gaskogeplader kombineret med gasovn, også kaldet et “full gas” komfur.

SABAF-blus

En vigtig ting at tænke på ved køb af et komfur med gaskogeplader er pladernes kvalitet og type. Varemærket SABAF er markedsledende, når det drejer sig om gasblus og et mærke, du skal holde øje med ved køb af gaskomfur.

E.G.O-induktion

Præcis som med blus er det ved køb af et komfur vigtigt at sørge for, at induktionspladen har en høj kvalitet. Det tyske varemærke E.G.O er i dag den førende aktør, når det drejer sig om induktionsplader. Størstedelen af alle store komfurmærker benytter sig i dag af induktionsplader fra E.G.O.

Hvilken ovn skal jeg vælge?

Muligheden for at kombinere og matche netop de behov, som din familie har, er helt klart dagens melodi, når det handler om funktionelle og smarte komfurer. Præcis som dine madlavningsvaner styrer valget af kogeplader, styrer det også valget af ovn. Start med at tænke over, hvor mange ovne du og din familie har brug for og ønsker. Vi tilbyder alt fra 1 til 3 ovne, i forskellige design og fra forskellige varemærker. Fordelen med to eller tre ovne er, at du får mulighed at indstille flere temperaturer samtidigt, og du kan på den måde lave forskellige madretter samtidigt i forskellige ovne. Fordelen med én ovn er, at du får en generøs stor ovn at arbejde med. Ofte er der også varmluft som en funktion, som gør det muligt at lave flere madretter i samme ovn, uden at de kommer til at smage af hinanden.

Combi steam

En combi steam-ovn betyder, at din multifunktionsovn også har en dampfunktion, altså en kombineret almindelig ovn og dampovn. Den største fordel med en combi steam-ovn er, at den ikke tørrer maden ud. Råvarernes farve og tekstur bevares bedre, fordi maden tilberedes mere skånsomt og ved en lavere temperatur. Dampens skånsomme tilberedning kommer også til sin ret, når du tilbereder fisk. Ikke nok med at fisken ser mere indbydende ud – den har også mere smag. Grøntsager har også godt af dampbehandlingen i stedet for at blive kogt eller bagt. Videnskabelige undersøgelser har endda vist, at en dampovn bevarer grøntsagernes næringsværdi dobbelt så godt som en traditionel ovn.

Gasovn

En gasovn er perfekt til dig, der vil tilberede med gas for smagens skyld, eller som har begrænset adgang til el, f.eks. i et sommerhus e.l. En klar fordel med en gasovn er, at den opnår en høj varme hurtigere end en almindelig elektrisk ovn. En vigtig ting i en gasovn er dog at anvende ovnplader, som lader varmen cirkulere i ovnen. Noget som vores gasovne fra Lofra er meget gode til, fordi deres ovnplader hviler på en rist og har ventilationshuller omkring hele pladens udvendige kant. På denne måde lader du varmen cirkulere i hele ovnen i stedet for at få mest varme nede fra, som ellers er risikoen i en gasovn.

Multifunktionsovn

I en elektrisk multifunktionsovn får du flere funktioner i én og samme ovn. Multifunktionsovne kombinerer f.eks. over- og undervarme, grillfunktion og varmluft. På denne måde får du det bedste af alle verdener kombineret i én og samme ovn. Her findes funktioner, som passer til flere forskellige tilberedningsmåder og råvarer, både bagning, grilning og optøning af madvarer. Perfekt til hjemmekokken, som vil være fleksibel og ønsker en ovn, som klarer alle typer af nye opskrifter!

Hvordan rengør jeg min ovn?

Der findes nogle forskellige måder til rengøring af en ovn. Alt fra husmortricks til avancerede rengøringsfunktioner. Men man undgår aldrig en solid, manuel rengøring. Både den almindeligere type af emaljerede ovne og ovne med pyrolysefunktion skal aftørres indvendigt. Forskellen med pyrolyse er, at den først forbrænder alt eventuelt spild i ovnen til aske, som du derefter tørrer af. En emaljeret ovn springer trinnet med forbrænding over og har en emalje, der er tilpasset, så spild ikke skal sætte sig fast, så du nemt kan aftørre det uden at skulle opvarme ovnen først.

Til indbygning

At indbygge hvidevarer bliver stadig mere moderne og er en god måde til at spare plads i dit køkken. Vi tilbyder ovne, kogeplader, mikrobølgeovne, rangetops og kaffemaskiner til indbygning. Kombinér hvidevarerne helt efter egne ønsker, og design dit eget drømmekøkken. Lad gedigent håndværk og moderne teknologi mødes på bedste måde i et skønt design.

Køkkenløsninger

Vi tilbyder skræddersyede komplette køkkenløsninger tilpasset efter netop dit køkken og dine ønsker. Ved køb af et komfur hos os har du mulighed for at komplettere med køleskab og opvaskemaskine i samme designserie. Hvidevarer i samme serie giver dit køkken et matchende og gennemarbejdet udseende. Spørg gerne vores erfarne kundeservice for at få hjælp med at sammensætte din unikke køkkenpakke! ! Se alle vores færdige køkkenløsninger >

Hvidevarer

Uanset om du skal i gang med en mindre eller omfattende køkkenrenovering, er det vigtigt at skabe en hjemlig og hyggelig følelse i køkkenet. Den perfekte helhedsløsning får du ved at matche dit komfur med hvidevarer med samme design. Hos os finder du både opvaskemaskiner, emhætter, stænkbeskyttelser, køleskabe og kaffemaskiner, som hjælper med dig skabe et herligt køkkenmiljø! Se alle vores hvidevarer her >

Komplettér dit komfur med køkkentilbehør

Få ud mere af din mad- og bageglæde i køkkenet med tilbehør lavet til netop dit komfur, eller andre praktiske køkkenredskaber som letter og gør din madlavning sjovere. Vi tilbyder alt fra ovnplader, bageplader, ovnriste, pizzastål og stegeplader til eksklusive køkkenredskaber og skærebrætter. Se alt vores tilbehør HER >

Vores varemærker

I vores brede sortiment finder du velkendte varemærker fra hele Europa. Alle med lang erfaring og en gedigen historie med komfurfremstilling, kærlighed til madlavning samt teknologi i den absolutte første klasse! Du finder flere informationer om alle vores varemærker HER >

Almindelige spørgsmål / FAQ

Her er en liste med svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi får angående vores forskellige komfurer. Har du flere spørgsmål? Tøv ikke med at kontakte vores erfarne kundeservice.
Uanset hvilken slags kogeplade du har, er det vigtigt at lade pladerne køle af inden rengøring. Både induktions- og glaskeramiske komfurplader er nemmere at rengøre end komfurer med støbejernsplader, fordi overfladen er helt glat. Det gør det sværere for fedt og andet spild at sætte sig fast. Derfor kan du komme rigtig langt med blot en klud og lidt opvaskemiddel eller et rengøringsmiddel specielt til kogeplader for at opløse fedtpletter. Ekstra besværlige madrester kan skrabes af med en særlig pladeskraber, som du kan anvende uden at ridse glaspladen. Aftør derefter med en tør klud for at give pladerne et skinnende, glinsende look.
Lad komfuret køle af inden rengøring for bedste resultat. En gaskogeplade består af flere komponenter, som kan tages af. Både holderne til kogegrejet og selve brænderne er nemme at tage af kogepladerne for bedre at kunne komme til. Dele fremstillet af støbejern på din gaskogeplade rengøres nemt med lidt opvaskemiddel og varmt vand.
Et gaskomfur med en bund af rustfrit stål gør det også nemmere at gøre rent. Anvend en fugtig klud med lidt rengøringsmiddel på de rustfri overflader. Husk, at du ikke må anvende rengøringsmiddel, der indeholder klor, på rustfrit stål. Anvend heller ikke klude eller svampe, som skraber kogepladerne og risikerer at lave ridser i stålet. Afslut gerne med at pudse det rustfri stål med et rengøringsmiddel fremstillet til stål.
Ved regelmæssig brug af din kulfilteremhætte bør du sørge for at skifte filter en til to gange pr. år. Et kulfilter sørger for at mindske den lugt og mados, der opstår, når du laver mad i dit køkken. Afhængigt af hvor ofte du bruger din komfuremhætte, anbefaler vi, at du vedligeholder emhætten med en grundig rengøring af filtret ca. hver tredje måned.
Lofras ovnplader placeres på ovnriste i stedet for i sideskinnerne indvendigt i ovnen. Dette fordi luften i ovnen cirkulerer bedre med ovnpladen på en rist og giver på den måde en jævn varmespredning i ovnen. Dette er meget almindeligt på professionelle komfurer rundt om i Europa. Ønsker du en ovnplade, som ikke hviler på en rist, tilbyder vi dette som tilbehør, du kan købe til dit Lofra-komfur.
Et komfur med stikprop må du selv installere, mens et komfur med fast tilslutning skal monteres af en autoriseret installatør. Både naturgas og bygas kræver en autoriseret elinstallatør. Flaskegas må du derimod installere selv, men vi anbefaler alligevel at få hjælp fra en autoriseret installatør med flaskegas. Dette for at være sikker på, at alle regler efterleves, og at alle garantier er gældende. Mange gange kræves der en autoriseret elinstallatør, for at garantien på komfuret er gældende. Du finder flere informationer om installation i vores installationsguide.
En induktionsplade laver flere forskellige lyde under brug. Hvis kogepladen f.eks. er på lav effekt, kan der høres en “smældende” lyd, mens høj effekt i stedet kan afgive en brummende lyd. Varmezonerne har også en nedkølingsblæser, som forhindrer, at elektronikken bliver overophedet. Du vil derfor også opleve en surrende lyd fra blæseren, som kan lyde et stykke tid efter, du har slukket for komfuret. Alle disse lyde er altså helt normale, men bør alligevel ikke være så høje, at de forstyrrer. Hvis du oplever højere lyde end beskrevet herover, er det sikkert fordi de kasseroller og pander, du anvender, ikke er optimale til induktionsplader. Dine redskaber skal helst have en tyk bund af magnetisk jern, men mange producenter bruger i dag andre materialer. Kasseroller, som er fremstillet af 100 % kobber, aluminium eller ikke-magnetisk rustfrit stål, fungerer desværre ikke på din induktionsplade, fordi den gør brug af magnetisme. Hvis din induktionsplade smælder eller brummer, er det derfor en god idé at tjekke dine køkkenredskaber og eventuelt udskifte nogle kasseroller, gryder og pander. Du kan nemt teste, hvilke af dine kasseroller, gryder eller pander du kan anvende på en induktionsplade. Alt, du behøver, er en enkel magnet (f.eks. en køleskabsmagnet). Sæt magneten mod undersiden af din kasserolle, og hvis magneten hænger fast, fungerer kasserollen også på din induktionsplade. Den absolut bedste effekt af din induktionsplade får du dog ved at anvende madlavningsudstyr med 100 % jern i bunden.